Vreme je da Srbija pobedi košarkaše SAD!

|   Sport
Srpski dvojac iz Sakramenta, Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović očekuje da će za Mundobasket u Kini naša reprezentacija uspeti da okupi najkvalitetniji sastav posle Amerikanaca zbog čega je, kako smatraju, došlo vreme da Srbija ima najbolji tim.
Foto: Košarkaški savez Srbije

 

Vreme je da košarkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu završi ispred selekcije SAD, smatraju naši igrači Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović.

Srpski dvojac iz Sakramenta očekuje da će za Mundobasket u Kini naša reprezentacija uspeti da okupi najkvalitetniji sastav posle Amerikanaca zbog čega je, kako je Bjelica rekao za "Glas Amerike", došlo vreme da Srbija ima najbolji tim. On je zbog povrede propustio svetsko prvenstvo koje se igralo pre dve godine, a u pomenutom intervjuu istakao je da sa nestrpljenjem očekuje početak takmičenja.

"Mogu sa ponosom da kažem da, kako sada stvari stoje, posle SAD imamo najbolji tim. Nije to sad ono "e ako ne napravimo rezultat, ne osvojiš zlato srebro ili bronzu ili ispadneš u prvom krugu, e sad vi ste najgori". Na papiru, konačno je došlo to naše vreme da imamo najbolju reprezentaciju. Treba dosta stvari da se poklopi da bi se napravio uspeh, da sada ne ulazimo dublje... Drago mi što ću opet biti deo reprezentacije i što konačno uživam u košarci", izjavio je Bjelica za Glas Amerike.

I Bogdanović veruje da košarkaška reprezentacija Srbije može do velikog uspeha na Mundobasketu. On je izjavio da je najvažnije da naši košarkaški završe sezonu bez povreda i da će u slučaju da budu dovoljno željni uspeha moći da se uključe u trku za šampionsku titulu na Svetskom prvenstvu.

"Prethodnih godina našim igrama izgradili smo rezultat i nadam se da ćemo ostati na tom visokom nivou, ali ako budemo u mogućnosti da napravimo i šampionski rezultat, za pamćenje, pokušaćemo da uradimo. Do sada je bilo uspešno, ali ipak ne treba se zadovoljavati srebrom. Da završimo sezonu zdravi, da budemo željni, gladni uspeha i biće sve u redu", naveo je Bogdanović za Glas Amerike.

Sa kim će Srbija igrati u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, kao i kako bi mogao da izgleda put naše reprezentacije do eventualnog finala, znaćemo već u subotu, kada se organizuje žreb Mundobasketa.

Podsećamo da se košarkaški šampionat sveta igra od 31. avgusta do 15. septembra.