Vučević sa predstavnicom Ujedinjenih nacija o položaju Srba na Kosmetu

|   Info
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević ukazao je danas, u razgovoru sa novom stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija (UN) u Srbiji Matildom Mordt, na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji je izložen "svakodnevnom teroru" vlasti u Prištini.
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

 

Izvor: FoNet 

Vučević je istakao i da nedavno usvajanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN ne doprinosi stabilnosti u regionu, već naprotiv, dodatno narušava odnose unutar Bosne i Hercegovine, saopštila je Vlada Srbije.

Delokrug rada i angažovanje Kancelarije UN u Beogradu i saradnja sa institucijama od velike je važnosti za Srbiju u pogledu podrške smanjenju siromaštva, očuvanju životne sredine, podizanju ekonomije i jačanju institucija, navedeno je u saopštenju.

Vučević je istakao da su industrija i poljoprivreda najvažnije za očuvanje održivog privrednog rasta, kao i oblast turizma koja poslednjih godina koja beleži značajan privredni rast.

Matilda Mordt istakla je da UN imaju važnu ulogu u rešavanju pitanja klimatskih promena, čestitajući Vladi Srbije na izuzetnom angažovanju jačanja institucionalnih kapaciteta za bavljenje pitanjem klimatskih promena, navedeno je u saopštenju. Ona je dodala da podrška privatnim kompanijama u oblastima zelenih inovacija i IT tehnologija predstavlja veliki potencijal za ekonomiju.

Predstavljajući prioritete rada Kancelarije UN u narednom periodu, Matilda Mordt je istakla da je saradnja sa Vladom i relevantnim institucijama u Srbiji izuzetno dobra i da očekuje njen nastavak u svim važnim oblastima. Na sastanku je bilo reči i o samitu UN, koji će biti održan u septembru, a na kojem će biti potpisan dokument o zajedničkoj agendi UN i ispunjenju Agende 2030 sa 17 ciljeva održivog razvoja.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar