Vučić: Italija je iskreni prijatelj i na nju možemo da računamo i na evropskom putu

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je važno za Srbiiju da Italija bude prisutnija u sferi politike i istakao da građani Srbije gaje ogromnu ljubav prema Italiji.
Foto: FoNet/Ana Paunković

 

Izvor; FoNet

Vučić je na otvaranju Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije rekao da bi želeo da Srbija ima što više malih i srednjih porodičnih kompanija po uzoru na italijanske.

Predsednik Srbije je izjavio da je ponosan na privlačan ekonomski ekosistem za strane privrednike koji u rekordnom broju investiraju u Srbiju.

On je na otvaranju Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije rekao da je spoljnotergovnska razmena udvostručena za proteklih 10 godina i da je sada 4,6 milijarde evra.

Kad sledeće godine počne Stelantisova produkcija u Kragujevcu biće i neuporedivo veća

Vučić je rekao da su italijanski preduzetnici i više nego dobrodošli u Srbiju i zamolio italijanske kompanije da dođu jer Srbija nudi sigurnost sistema.

Napomenuo je da porezi nisu menjani 10 godina na štetu preduzetnika, osim što su smanjeni doprinosi preduzetnika i naveo da je dinar 10 godina fiksno vezan, a da je javni dug 52 odsto BDP.

Dve od tri najveće banke u Srbiji su italijanske, naveo je Vučić i istakao da je ponosan na dobre javne finansije.

Vučić je zahvalio ministru spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Antoniju Tajaniju što je za Italiju važna stabilnost Zapadnog Balkana.

Za nas je Italija i iskreni prijatelj i na nju možemo da računamo i na evropskom putu i nikad nije vršila jake pritiske na Srbiju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar