Vučić: Izbori su način da se izađe iz krize i ako ih opozicija želi, imaće ih

|   Info
Prelazne vlade neće biti dok sam živ, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji smatra da je u ovom trenutku loše održavati izbore, ali ako ih opozicija želi imaće ih, ako hoće "u septembru - u septembru".
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Prva

Prelazne vlade neće biti dok sam živ, to nije pitanje arogancije ili bahatosti. Suviše volim Srbiju da bi ovakvi došli na vlast bez narodne volje, rekao je Vučić za TV Prvu.

Otvoreno vam kažem da nikada to neću prihvatiti, to je moja ustavna dužnost kao predsednika, nikada neću dati mandat nekome ko će formirati prelaznu vladu, ponovio je Vučić i to oblazložio stavom da kada se formira prelazna vlada "sve staje, a strani faktor upravlja zemljom".

Vučić je dodao da su izbori način da se izađe iz krize i ako ih opozicija želi, imaće ih.

On je rekao da je pre sedam dana političkim protivnicima ponudio razgovore o svim pitanjima, ali se niko na taj poziv nije odazvao, jer se svi plaše reakcija na društvenim mrežama i toga da će ih nazvati izdajnicima.

Vučić je rekao da u eri društvenih mreža postoje dva ekstremistička krila, pa normalnost i pristojnost ostaje ogoljena.

U tim uslovima, šta god da se uradi nikada neće biti dovoljno dobro, istakao je Vučić, aludirajući na svoj susret sa predsendikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u Kišinjevu.

Imali smo četiri minuta korektnog razgovora, a posle sat vremena mi je stigla poruka - šta imaš da se rukuješ sa Zelenskim, a oni kojima je on heroj ćute, kazao je Vučić.

Da se ne rukujem sa predsednikom velike zemlje koje ne priznaje Kosovo, koja ništa nažao Srbiji nije učinila i nikada nismo bili neprijatelji, šta očekujete od mene, pitao je Vučić.

Vučić je naveo i da ga Zelenski nije pitao o uvođenju sankcija Moskvi.

Upitan da li je novi pokret, čije je osnivanje najavio, zamena za Srpsku naprednu stranku (SNS) i da li time najavljuje svoje povlačenje iz političkog života, Vučić je odgovorio "da ne postiji zamena za SNS" i da je "SNS najozbiljnija, najodgovornija i za njega najbolja politička organizacija" i da je ta stranka "motor razvoja društva".

Vučić je naveo da će biti član inicijativnog odbora tog pokreta i dodao da veruje da će mu SNS kolektivno pristupiti.

On je rekao da je "taj pokret idealan za novi zamah, za novu energiju i za nove pobede".

Ponovio je da će iz politike otići sam kada to odluči, a pre toga će pomoći svojim prijateljima i onima za koje smatra da mogu da očuvaju Srbiju na sigurnom putu u još jednom izbornom ciklusu da pobede.

"Posle toga, za mene neće više biti učešća u političkim igrama, odnosno izborima", rekao je Vučić i dodao da će na sledećim izborima učestvovati i dati sve od sebe da pobede.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar