Vučić: Mi ćemo u četvrtak uveče znati ko su nam prijatelji u svetu, a ko partneri

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sutra putuje u Njujork kako bi u četvrtak, 23. maja prisustvovao sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se glasati o rezoluciju o Srebrenici i dodao da će se tada videti ko su prijatelji, a ko partneri Srbije.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Vučić je na TV Pink najavio da će sutra ujutro biti u Hramu Svetog Save, sa predstavnicima Srba iz regiona i patrijarhom Porfirijem, uoči leta za Njujork.

Borićemo se, znam kolika je sila koja nam preti, koliko su veliki i snažni, ali siguran sam da ćemo dati sve od sebe, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da je za njega bila "odvratna" igra Crne Gore oko amandmana na rezoluciju i sa kim su ti amandmani pregovarani, a nisu sa Srbijom.

Reč je o prljavoj igri da se Srbiji zapuše usta, a reč je o perfidnom triku. Govori se o individualnoj krivičnoj odgovornosti, a namerno se ostavlja da postoji jasno zaključivanje moralne i političke kolektivne odgovornosti, predočio je Vučić.

Mi ćemo u četvrtak uveče znati ko su nam prijatelji u svetu, a ko partneri. Svi oni koji ne glasaju, uzdržani su ili protiv su nam prijatelji, a sa svima ostalima ćemo imati korektne odnose, ali ćemo znati da nam nisu prijatelji, rekao je Vučić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar