Vučić: Misle da su ponizili Đokovića, ali su ponizili sebe

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da je najbolji svetski teniser Novak Đoković bio izložen desetodnevnom maltretiranju u Australiji, mada se u toj zemlji od prvog dana znalo da će biti deportovan.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Vučić je rekao da je Đoković učinio sve što je bilo potrebno za dolazak u Australiju, ali da se onda našao izložen šikaniranju i maltretiranju neviđenih razmera, poput lova na veštice.

Govoreći o današnjem suđenju u Kanberi, na kojem je odlučeno da Đoković mora napustiti zemlju, Vučić je ocenio da je predstavnik australijske vlade lagao i izneo "besmisleni argument" da je u Srbiji manje od polovine stanovništva vakcinisano protiv virusa korona.

To je besmisleni sudski postupak zasnovan na laži, jer je u Srbiji vakcinisano 58 odsto stanovništva, što je više nego u mnogim članicama Evropske unije, izjavio je Vučić .
 
On je rekao da će Srbija australijske sportiste u martu dočekati na neuporedivo bolji način.

Nećemo se zbog izbora iživljavati na njima i pokazaćemo da smo bolji od australijske vlade. Misle da su ponizili Đokovića, ali su ponizili sebe, izjavio je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o utakmici rukometnog Prvenstva Evrope između Srbije i Hrvatske, odigrane subotu u Segedinu, na kojoj je u publici bilo mnogo "ustaških zastava", uz skandiranje "Ubij Srbina", Vučić je rekao: Najbolje da čovek ostane nem, ali ništa novo nismo čuli.

Vučić je izjavio da je Hrvatska zasluženo pobedila, ali da je Srbija promenila odnos prema rukometu, angažovanjem najboljih trenera, zbog čega taj sport napreduje.