Vučić: Mnogi osudili najavu pokušaja ukidanja imena RS

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je novinarima da su mnogi zvaničnici u Davosu, na različitim forumima, osudili najavu pokušaja ukidanja imena Republike Srpske. Vučić je iskazao rezervu prema signalima iz Prištine o mogućem ukidanju taksi od sto odsto na proizvode iz centralne Srbije.
Foto: Fonet

 


Izvor: Tanjug

Aleksandar Vučić je rekao da se iznenadio što su mnogi zvaničnici osudili najavu pokušaja ukidanja imena RS.

"To se prvi put dešava, tako da što se takvih poruka tiče, nisam nezadovoljan", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je iskazao rezervu prema signalima iz Prištine o mogućem ukidanju taksi od sto odsto na proizvode iz centralne Srbije.

"Ne verujem da će lako da ukidaju takse, ali se nadam da hoće", rekao je Vučić i dodao da je pritisak iz međunarodne zajednice u tom pravcu sve veći.

Predsednik podseća da je Priština mnogo puta do sada pokazala da se ne drži dogovora, kao i da ga je iskustvo naučilo da se albanskim zvaničnicima ne može verovati.

"Sedite u petak i nešto se dogovorite, u ponedeljak se dogodi nešto sasvim suprotno. U petak smo sedeli sa prištinskom delegacijom, a u ponedeljak su hapsili Marka Đurića. Onda se pitate kome možete da verujete", rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu Hašima Tačija da mlađim generacijama duguje sporazum sa Srbijom, Vučić je rekao da prištinski zvaničnici imaju lepe poruke pred svetom, a da u Prištini imaju sasvim drugačiju priču.

"To su njihove igre. Svi mi dugujemo mlađim generacijama koje dolaze mir i rat nas nigde neće odvesti, ali treba to da kaže i svom stranačkom kolegi Kadriju Veseljiju", rekao je Vučić i istakao da se Beograd zalaže za mir i za nastavak razgovora.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.