Vučić na otvaranju dve fabrike u Nišu

|   Info
Kompanija Cumtobel u kojoj će se proizvoditi rasveta i koja je nedavno pokrenula deo proizvodnje u Nišu, u petak 28. septembra biće i zvanično otvorena, a na otvaranju će biti i predsednik Aleksandar Vučić.

 

Izvor:Južne vesti    

"Mercedes u svetu najnovijih tehnologija rasvete", kako je Vučić nazvao austrijsku kompaniju, počela je da se gradi u Nišu pre više od godinu dana. Iako je bilo najava da će prvi proizvodi izaći iz pogona nove fabrike u maju, ona je tek nedavno završena i pokrenut je deo proizvodnje.

U petak će i zvanično biti otvorena, prema najavama iz Cumtobela, a osim predsednika Vučića i gradonačelnika Darka Bulatovića, na otvaranju će govoriti i generalni direktor Alfred Felder, predsednik Nadzornog odbora Jurg Cumtobel i federalni ministar Austrije za EU Gernot Bluemel.

Ovom prilikom, predstavnici medija će biti u mogućnosti da se upoznaju sa značajem otvaranja fabrike u Nišu za ovaj region, kao i njenom ulogom u daljem globalnom razvoju kompanije - najavljuju iz fabrike.

Osim ove fabrike, prema najavama iz Kabineta predsednika, Vučić bi već sutradan, u subotu 29. septembra, u Nišu trebalo da otvori i filipinsku kompaniju IMI u kojoj će se proizvoditi delovi za auto-industriju.

Kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, predsednik Vučić u Nišu neće samo da otvara fabrike.

Prema agendi, on će u petak razgovarati sa gradonačelnicima, predsednicima opština i načelnicima Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišavskog okruga.

Najavljuju i da će se sastati sa predstavnicima kompanija Ziđin i Nevsun.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.