Vučić: Nastavak dijaloga sa Prištinom neće biti jednostavan

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nastavak dijaloga sa Prištinom 15. juna u Briselu neće biti jednostavan za bilo koju stranu, ali da je on važan, kako bi se obezbedila sigurnost za srpski narod na Kosovu.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Oni dolaze da naprave svoj šou, a mi smo posvećeni dijalogu, rekao je Vučić novinarima posle otvaranja fabrike Fišer automotivs sistem u Jagodini, i poručio predstavnciima Prištine: Ako mislite da dolazite po stvari o kojima govorite, ne morate ni da putujete.

Ističući da ga ne interesuje šta pričaju zvaničnici kosovske strane, Vučić je rekao da Srbija ne dozvoljava ni mnogo većim silama da se upliću u njene stvari i odnose.

On je, komentarišući reakcije na pravosnažnu presudu ratnom komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, rekao da se neki iz regiona bave time ne zbog prošlosti, nego zbog "budućnosti kojoj treba da bude okrenuta Srbija".

Moramo izvlačiti poruke iz prošlosti i onog što smo radili, konstatovao je Vučić, uz poruku da treba da se razmišlja o miru, stabilnosti, budućnosti i kako da se otvaraju nove fabrike.

On je, upitan o negativnim reakcijama zbog projekta Rio Tinto, ocenio da, kad neko nema politiku zamenu za to traži u negativnom - "što manje znanja imaju, to je više insinuacija, neistina i laži".

Pogledajte ko su glavni politički protagonisti danas, uglavnom tajkuni koji više ne mogu da pljačkaju, ili oni čiji su lični interesi ugroženi, naglasio je Vučić.

Na pitanje o istrazi ubistva jagodinskog novinara Milana Pantića, Vučić je rekao da veruje da će taj slučaj konačno uspeti da se reši.

On je podsetio da je lično pozvao Verana Matića da se angažuje i pomogne državnim organima u pronalaženjui počinioca ubistva, a da veruje da je došlo do određenih pomaka u istrazi i prikupljanju dokaza, ali da o svemu odlučuje tužilaštvo.

Vučić nije hteo da komentariše slučaj optužbi za podvođenje maloletnica protiv predsednika stranke Jedinstvena Srbija Dragana Markovića zvanog Palma, koji je stajao pored njega.

Ja sam čovek koji se striktno drži pravnih normi. Ukoliko je za bilo šta kriv, on će da odgovara, i niko ga neće štititi, ni ja ni neko drugi, poručio je Vučić.