Vučić: Nemačka i Merkel pokazali veliko poštovanje prema Srbiji

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da su Nemačka, kao velika sila, i odlazeća kancelarka Angela Merkel posetom Merkel Beogradu pokazali veliko poštovanje prema Srbiji.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Vučić je prilikom primopredaje 26 specijalizovanih vozila za prevoz vakcina i medicinskog osoblja koje je Srbija dobila od EU rekao da u pogledu posete Merkel ima "posebne emocije" i da je Merkel pokrenula Berlinski proces koji je bio drugačiji i pragmatičniji pristup u regionu.

On je ponovio da je mnogo naučio od Merkel i da je tokom razgovora sa njom u ponedeljak "naučio i razumeo drugačije i više nego što je mogao do juče".

Istakao je da je ponosan zbog onoga što je Merkel govorila prilikom posete Beogradu i zbog odnosa i međusobnog poštovanja "velike Nemačke prema maloj Srbiji".

Precizirao je da Nemačka ima 14 puta više stanovnika od Srbije, a da je BDP Nemačke 3,8 biliona evra, dok će Srbija ove godine imati BDP od oko 52 milijarde evra.

Vućić je naglasio da je srećan što su takva sila i veliki lider kakva je Angela Merkel pokazali poštovanje prema maloj zemlji kao što je Srbija i zaključio da je zbog toga ponosan "kao i svi građani Srbije".