Vučić: Nemačka veoma važan partner Srbije, ne samo u ekonomskom, već i u političkom smislu

|   Info
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas poslanika nemačkog Bundestaga i člana Odbora za spoljne poslove Petera Bajera.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Predsednik Vučić je istakao da je Nemačka veoma važan partner Srbije, ne samo u ekonomskom, već i u političkom smislu, te je zahvalio poslaniku Bajeru na nastojanju da se detaljnije upozna sa najnovijim događajima na Kosovu i Metohiji. On je ocenio da situacija, usled konstantnih jednostranih poteza i provokacije Prištine, nepotrebno eskalira, prenela je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Takođe je naglasio da Aljbin Kurti uporno izbegava ispunjavanje obaveza preuzetih Briselskim sporazumom, što se pre svega odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, što bi Srbima na Kosovu i Metohiji donelo osećaj sigurnosti. Predsednik Vučić je rekao da Srbija ostaje posvećena politici mira i stabilnosti i regionalne saradnje.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o ekonomskoj saradnji Srbije i Nemačke, saglasivši se da je ona veoma napredovala u poslednjim godinama i da je dolazak nemačkih kompanija potvrda dobrih poslovnih mogućnosti koje pruža naša zemlja.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar