Vučić obišao Norveški univerzitet nauke i tehnologije gde se sastao sa srpskim studentima

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u okviru zvanične posete Norveške obišao Norveški univerzitet nauke i tehnologije (NTNU) u Trondhajmu, gde se sastao sa srpskim studentima, nakon čega je rekao da su napravljeni kontakti koji će za nas biti važni u budućnosti.
Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Drago mi je što nam je Norveška partner, što žele da rade sa nama i što smo mnogo toga danas naučili, rekao je Vučić televiziji Pink.

Istakao je da moramo da budemo otvoreni prema svetu i da učimo od njih, dodavši da je ponosan što je mnogo toga mogao da nauči.

Na Univerzitetu i u istraživačkim centrima i fabrikama smo uglavnom našli ljude iz Bosne i Hercegovine i iz Srbije. Mnogo sam srećan što ti ljudi razmišljaju kako i kada da se vrate u Srbiju i u druge zemlje u regionu, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je kazao da ima nagoveštaja velikih investicija, ali da mora da se vidi šta je od toga najbolje za Srbiju.

Moramo da postignemo određene stvari za nas, pre svega da imamo pravo preče kupovine električne energije. Nisu to laki dogovori, najlakše je privući investicije, ali moramo da pronađemo šta je naš najveći interes u svemu tome, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija do 2050. godine u energetiku mora da uloži 32 milijarde evra, a samo u elektromrežu i dalekovode oko 10 milijardi, a to ćemo raditi sa onima koji su u tim poslovima najbolji.

Ovde prave litijumske baterije, a mi zabijamo glavu u pesak. Ne može tako, moramo da idemo u korak sa svetom, a ne da kasnimo, kazao je Vučić.