Vučić obišao radove na RTV: Gradićemo sve što su uništili

|   Info
Predsednik Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine.
Foto: FoNet

 

Izvor: Tanjug

On je zaposlenima u pokrajinskom javnom servisu, koji su ga dočekali, poručio je da rade svoj posao normalno, a da će siledžije odgovarati pred nadležnim organima.

Vučić se zaposlenima zahvalio na dočeku i poručio im da se vrate na posao, da rade najnormalnije i da ne brinu.

"One siledžije koje nasiljem misle da mogu nešto da postignu, neće to nikada uspeti. Otvaraćemo nove fabrike, graditi nove zgrade, gradićemo sve što su uništili NATO i oni koji su došli posle NATO. Vi, na svoj posao, mirno, da gradimo zemlju, kako smo to uvek radili, a siledžije će da odgovaraju pred nadležnim organima", rekao je Vučić.

On je radove obišao na godišnjicu početka NATO agresije, u okviru koje je srušena stara zgrada nekadašnje TV Novi, na Mišeluku.

Prva faza radova izgradnje novog sedišta vojvođanskog javnog servisa je završena, u toku je druga, a predviđeno je da radovi budu okončani 31. oktobra.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović puštanje signala iz nove zgrade ranije je najavio za 25. novembar ove godine, na Dan televizije.

Radove na izgradnji, sa predsednikom su obišli predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i rukovodstvo RTV.

Kamen temeljac za izgradnju nove zgrade pokrajinskog javnog servisa položen je 22. novembra 2017. godine.

Kako je ranije najavljivano, nova zgrada će imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija, a raspolagaće sa 17.530 kvadratnih metara, sa svim neophodnim tehničkim i tehnološkim pratećim prostorima.

Iz nove zgradne emitovaće se program na srpskom i na još 15 jezika nacionalnih manjina.

Kamen temeljac za izgradnju nove zgrade, pre godinu i po dana, položili su predsednik Vučić, Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, ministar kulture Vladan Vukosavljević, gradonačelnik Novog Sada i generalni direktor RTV Miodrag Koprivica.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar