Vučić odbacio tvrdnje da će se sastati sa Kurtijem

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas tvrdnje da će se sastati sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, rekavši da to "nije tačno" i da ga "niko nije pitao", ali da on ne beži ni od jednog sastanka, a da dosad "uglavnom" Kurti bežao sa sastanaka.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Vučić je tokom posete Ivanjici rekao kako bi bilo pogrešno da su evropski poslanici izglasali prekid pregovora sa Srbijom o priključenju Evropskoj uniji.

On je ocenio da je sa mnogima u svetu danas nemoguće razgovrati jer su "oni u ratu".

Komentarišući ocenu Zdravka Ponoša da Milan Radojičić oponaša Zelenskog, Vučić je istakao da je "suviše ozbiljna situacija na Kosovu da bi se Milan Radojičić poredio sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim" i upitao da li bi Srbija trebalo da naredi ljudima sa severa Kosova da se povuku u centralnu Srbiju.

Radojičić, rekao je Vučić, može da boravi gde god želi to je njegova privatna stvar, da Radojičić živi na Kosovu i upitao da li neko želi da Radojičić bude proteran odatle.

Vučić je naglasio da Srbija treba da ide napred, a ne da razmišlja da je na bilo koji način moguće ratnim ili vojnim sredstvima postići nešto.

To ne znači da ćemo dozvoliti progon našeg naroda, rekao je Vučić.