Vučić: Penzije će biti povećane ukupno više od 19 odsto

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će od novembra penzije "zaključno sa januarom" biti povećane ukupno više od 19 odsto.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Vučić je tokom posete Ivanjici istakao da ta povišica neće biti jednokratna, "nego za stalno", a država će nastojati da bude i jednokratnog povećanja penzija tokom zime, u februaru i martu.

On je najavio da će biti više para za novorođenu decu i više prava za majke i porodilje, iako misli da je već "mnogo toga" dato.

Rekao je da će biti pritisaka na Srbiji "oko Kosova i Metohije" i sankcija Rusiji i dodao da će Srbija čuvati mir, "ali i slobodu da samostalno i nezavisno" donosi odluke i da može da kaže da ne donosi odluke "pod bilo čijim pritiscima".

Upozorio je da će Srbija imati velikih problema tokom zime i da će se nadležni truditi da bude dovoljno gasa, nafte i struje i dodao da će zima biti "mnogo teška".

Naveo je da će u rekonstrukciju glavne ulice u Ivanjici biti uloženo oko milion i po evra, a da će u putnu infrastrukturu cele ivanjičke opštine biti uloženo oko pet miliona evra.