Vučić "penzioniše Dikovića"

|   Info
Kadrovske promene u Vojsci Srbije, najavljene danas iz kabineta predsednika Srbije, biće na inicijativu Aleksandra Vučića "u kapacitetu vrhovnog komandanta", objavio je B92 pozivajući se na neimenovane nezvanične izvore.
Foto: televizija Kopernikus

Izvor: FoNet

U nizu kadrovskih promena "prvi na listi bi trebalo da bude načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, koji će biti penzionisan", navodi B92.

Oism Dikovića, "bez fotelje će ostati i šefovi vojnih službi, a biće postavljeni i novi zamenik načelnika Generalštaba, kao i novi komandant Specijalne brigade", sanazje B92 i podeća da je "Vojni sindikat Srbije 4. juna ove godine objavio da je Dikoviću 22. maja prestala služba u Vojsci Srbije, 'po sili zakona'".

Diković je u aprilu, prema pisanju tablioda "Alo", rekao da njegovo penzionisanje "nije ključna tema i nešto o čemu bi trebalo da se piše", te da on ne može i neće da priča o tome.

Foto: FoNet

Predsednik Srbije rekao je, prema tadašnjim naviodima medija, kako nije ni znao da Dikoviću ističe mandat.

"Nije me vojni kabinet upozorio", rekao je tada Vučić i dodao da je "u svakom slučaju opterećen mnogim drugim stvarima, pre svega Kosovom", ali je najavio da će u vojsci "svakako biti promena, i to značajnih".

"Ne može da se dogodi da kad vam dođe generalna inspekcija u neku jedinicu pola te jedinice nije tu. I to ne zato što nešto rade, već zato što znaju da ne mogu da savladaju određene fizičke i druge prepreke. Šta onda da radimo s 'migovima' i drugim stvarima", rekao je, prema tadašnjim navodima medija, Alekandar Vučić.

Prema ranijim tvrdnjama medija, za novog načelnika Generalštaba mogao bi da bude imenovan general-major Milan Mojsilović, aktuelni pomoćnik ministra odbrane Aleksandra Vulina, zadužen za politiku odbrane.

Pre postavljenja na tu dužnost Mojsilović od 2013. do 2017. godine obavljao je dužnost šefa Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO u Briselu.

Iz kabineta predsednika Srbije danas je najavljen sastanak sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i predstavnicima vojnog vrha, a kao teme nevedene su "kadrovske i druge promene" u Vojsci Srbije.

Po završetku sastanka Vučić će "obavestiti javnost o odlukama sa sastanka i promenama u Vojsci Srbije", saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar