Vučić: Podržavamo teritorijalni integritet BIH i integritet RS u okviru BIH

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije video nikakve mape iz takozvanog non pejpera o promeni granica na Balkanu, dok je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ponovio svoj stav da je mogućnost mirnog razlaza u BIH jedina opcija koja će "sigurno biti ostvarena u nekom narednom periodu".
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

 

Izvor: FoNet

Nisam video te mape, a razočaran sam potpunom intelektulanom demobilisanošču naše javnosti, elite i pseudeoelite i ofrlje ocenama nečega što nisu videli, rekao je Vučić novinarima po završetku policijsko-vojne vežbe "Odgovor 2021" na poligonu "Pasuljanske livade".

Ne skačem nekome po glavi, a da nešto nisam video, rekao je Vučić.

On je naglasio da će, kad je reč o BIH, Srbija uvek "ako može da pomogne, ali se neće mešati u unutrašnje odnose" u toj državi.

Podržavamo teritorijalni integritet BIH i integritet RS u okviru BIH. Spremni smo da razgovaramo o svim temama, ne kidišući na ljude koji drugačije misle, rekao je Vučić.

Dodik je naglasio kako u BIH treba da se razgovara o mogućnosti mirnog razlaza, pošto je to "jedina opcija koja će sigurno biti ostvarena u nekom narednom periodu".

On je ukazao da lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović srpski narod naziva agresorom, ali bi želeo bi da ostanu u BIH, "kako bi se iskijavao na njima".

U uslovima kada Izetbegović i njegova partija donose deklaracije kako BIH treba organizovati bez entiteta i konstituvnih naroda, onda je jedina varijanta koja je moguća da se mirno raziđmo, ocenio je Dodik.

Mnogi kažu da nisu za promenu granica, nisam ni ja, rekao je Dodik.

On je naglasio da je granica između Republike Srpske i drugog entiteta uspostavljena međunarodnim sporazumom i međunarodno priznata.