Vučić pozvao pristojnu, većinsku Srbiju na uzdržanost

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su učesnici protesta izazvali bes većine naroda i pozvao "pristojnu, većinsku Srbiju" na uzdržanost kada bude organizovala proteste zbog blokada puteva, ali i dodao da još nije potpisao Zakon o eksproprijaciji, koji je bio jedan od povoda za proteste.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Kada većina organizuje proteste, moja molba je da budu uzdržani i da nikada ne preduzimaju ono što manjina radi i da ne pokušaju da terorišu manjinu kao što je ona terorisala većinu, rekao je Vučić po obilasku radova na deonici Preljina-Požega auto-puta Miloš Veliki.

Naglasio je da je "naše da čuvamo mir" i pozvao da se niko ne sveti "ni tom batinašu", misleći na učesnika protesta koji je snimljen kako urada vozača bagera u Šapcu, koji je krenuo da prođe kroz grupu građana koja je blokirala put.

"Pretučen je čovek koji nije kršio nijedan zakon, koji se kretao putem kojim ima pravo da se kreće, i kretao se veoma sporo, neugrožavajući nikoga, niti je koga povredio", rekao je Vučić i dodao da se "taj čovek se trenutno nalazi u bolnici, na Vojnomedicinskoj akademiji ili u Kliničkom centru Srbije" i da ima teške telesne povrede.

Odgovarajući na pitanje o tome da je učesnik protesta koji ga je udarao pušten iz pritvora, Vučić je rekao "mogli ste da vidite kako ljudi dobijaju batine za Rokfelerove pare".

"Može tužilaštvo da traži ili ne pritvor, videćemo kakvo će biti suđenje", rekao je predsednik Srbije i pozvao nadležne organe da rade svoj posao - "tamo gde ima prekršaja, prekršajno gonjenje, a gde ima krivičnog, krivično gonjenje".

Na pitanje da li je potpisao Zakon o eksproprijaciji i o referendumu i narodnoj inicijativi, Vučić je odgovorio da još nije potpisao taj zakon.

"Čekam mišljenje pravnog tima, sutra-prekosutra, pa ću videti", rekao je Vučić i potvrdio da je potpisao Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi.