Vučić prisustvovao početku radova na obilaznici oko Gornjeg Milanovca

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na obilaznici oko Gornjeg Milanovca, čija je trasa dužine 4,7 kilometara, i koja bi, kako je rečeno, trebalo da iz centra tog grada izmesti kamionski saobraćaj, smanji gužve i zagađenje, a uz novu saobraćajnicu i da spoji Gornji Milanovac sa "Milošem Velikim".
Foto: buducnostsrbijeav

 

Izvor: FoNet

Vučić danas obilazi gradilišta infrastrukturnih projekata u Moravičkom okrugu, a u Gornjem Milanovcu je  rekao da obilaznicu smatra projektom od "životnog značaja" za taj grad i ceo Takovski kraj, koji će ga spojiti sa auto-putem "Miloš Veliki".

"Kada bude završeno, deca u Milanovcu imaće čistiji vazduh, privreda u Milanovcu imaće bolje uslove za rad", rekao je Vučić i najavio da će u narednom periodu biti rekonstruisana škola Desanka Maksimović i izgrađen novi vrtić, i da su ta dva projekta vredna oko 10 miliona evra, dok je projekat nove bolnice vredan oko 20 miliona evra.

Dodao je da će se graditi i vodovod prema Rudniku.

"Srbiju da zaustavite, ne možete - mene, možda možete, ali Srbiju ne, nepovratno je krenula u budućnost brzim, snažnim koracima a onima koji ne žele dobro Srbiji poručujem da će pobediti pristojna i slobodarska Srbija", poručio je Vučić.

Ambasadorka Kine Čen Bo rekla je da taj "relativno mali" projekat ima veliki značaj za lokalnu zajednicu i da je zadovoljna što će više ljudi u Srbiji osetiti konkretne prednosti saradnje sa kineskom kompanijom Pauer Čajna (Power China).

Predstavnik kompanije Pauer Čajna zahvalio se na poverenju ukazanom dodelom posla izgradnje i obećao da će obilaznica biti završena blagovremeno i u traženom kvalitetu.

Vučić će kasnije tokom dana posetiti gradilište deonice Preljina-Požega na auto-putu Miloš Veliki.

Foto: buducnostsrbijeav