Vučić: Projekat "Milijardu evra u zdravstveni sistem"

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je projekat "Milijardu evra u zdravstveni sistem Srbije", dogovoren na sastanku sa premijerkom, i precizirao da će ta suma biti uložena u srpsko zdravstvo u naredne tri godine. Istakao je i da će do 1. maja u sedam gradova Srbije krenuti izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug, RTS

Aleksandar Vučić je, nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, rekao da će taj novac biti uložen u sve tipove zdravstvenih ustanova.

Oko 235 miliona evra ide u opšte bolnice, oko 430 miliona u kliničke centre, 54 dodatna miliona evra namenjena su Tiršovoj 2, još 100 miliona u 11 klinika i oko 200 miliona u domove zdravlja.

Predsednik Vučić je rekao da će se to uložiti u 2019, 2020. i 2021. godini.

Najavio je i brojne reforme u zdravstvu, navodeći da se tu troši najviše novca.  

"A je l' se to vidi? Složićete se da se to ne vidi. Je l' smo dali ogromne plate – nismo. Neverovatno koliku sumu novca trošimo... moraćemo da sprovedemo druge reforme. Jedna od ideja je da pacijenti koji su na listi čekanja mogu da dođu i noću. Nećemo da se hvalimo što imamo 75.000 pacijanata na listama čekanja, jer je u vreme 'žutih' bilo 250.000. Mi moramo da rešimo liste čekanja", poručio je Vučić.  

To će nam se, kaže predsednik, onda vratiti, pre svega poštovanjem naših građana. 

"Videće da je neko uložio u to i znaće da čuvaju", rekao je Vučić. 

Predsednik Vučić je rekao da je predložio premijerki Ani Brnabić i ministrima da razmisle šta da se uradi oko zdravstva, a da će se on lično zalagati za bolji standard medicinskih sestara.