Vučić: "Radimo na budućnosti"

|   Info
Ako se postigne dogovor između Kosova i Srbije, to će biti veoma značajno za Balkan i "nešto o čemu nismo mogli ni da sanjamo", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vuиić na Evropskom forumu u Alpbahu u Austriji, javlja RSE.
Foto: Televizija Kopernikus

Izvor: Fonet

Na diskusiji “Nove perspektive na temu proširenja Evropske unije" Vućić je dodao da se ulažu napori da se nešto uradi "za naše narode".

"Za Srbe i Albance, jer o njima se radi. Mi treba da živimo
zajedno", istakao je Vučić i ocenio da kako svi više brinu
od Srba i Albanaca.

"Više glasova čujem iz Britanije nego što dolazi od nas.
Pitam gde su granice? Jer mi ga (Kosovo) smatramo delom
Srbije, a oni nezavisnom državom. Gde su granice? Pola sveta kaže da je Kosovo nezavisno, pola da nije", ukazao je
Vučić..

On je dodao kako je u Srbiji pod snažnim pritiskom, da ga
predstavljaju kao izdajnika koji želi da da Kosovo.

"Vi me posmatrate kao zagovornika Velike Srbije. Samo
pokušavam da utičem koliko mogu da se održi mir i stabilnost u regionu. I sada, kada smo konačno krenuli da radimo, pitaju nas - šta to radite? Radimo na budućnosti Srba i Albanaca", objasnio je Vučić.

"Da li mislite da je Hašim oduševljen što sedi pored mene na ovom panelu? Ili da sam ja bio oduševljen? Ne! Da li mu se ja dopadam? Ne. Ni on se meni uopšte ne dopada. Možete da se smejete sad tome što sam rekao", poručio je Vučić, "ali nas dvojica moramo da razgovaramo i da tražimo rešenje koje neće trajati dve godine ili 20 godina, nego 200 godina.

"I, ako uspemo da postignemo dogovor", napomeno je Vučić "to će biti samo ako dobijemo podršku EU. Bez toga, nikada nećemo postići dogovor".

"Ako uspemo da postignemo dogovor, to će biti nešto veoma značajno za Balkan, nešto o čemu nismo mogli da sanjamo", zakljuиio je Vučić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar