Vučić razgovarao sa više lidera evropskih zemalja

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku sa više lidera evropskih zemalja, među kojima španskim i norveškim premijerom i predsednikom Kipra, kao i sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim.
Foto: FoNet/Instagram

 

Izvor: FoNet

Vučić je na svom Instagram nalogu naveo da je razgovarao sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadesom i da su razmenili utiske sa otvaranja Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

"Još jednom sam zahvalio predsedniku Anastasijadesu na čvrstoj, doslednoj i snažnoj podršci u pogledu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na našem evropskom putu", naveo je Vučić.

On je istakao da je razgovarao i sa premijerom Norveške Jonasom Garom Storeom o aktuelnim svetskim temama i izrazio zahvalnost na podršci definisanje buduće energetske strategije Srbije.

Sa premijerom Španije Pedrom Sančezom Vučić je razgovarao o pitanjima zasedanja Generalne skupštine UN i izrazio zahvalnost na podršci teritorijalnom integritetu Srbije.

"Za nas je od izuzetnog značaja da danas budemo u Njujorku, ne smao zbog toga što se svet nalazi u prelomnim trenucima moderne istorije, već i zbog toga što odavno u Skupštini UN nije bilo ovoliko šefova država i predstavnika zemalja članica", napisao je Vučić i objavio fotografiju sa Kovačevskim.

Uz fotografiju sa Ramom naveo je da je kratki susret bio prilika da naprave planove o zajedničkim nastupima tokom zasedanja i poručio: "Otvoreni Balkan je budućnost našeg regiona".