Vučić: Razumeo sam manjinu roditelja da deca ne mogu da idu u školu

|   Info
Smatrao sam da je neukusno i neumesno da obaveštavam javnost da sam išao u školu "Vladislav Ribnikar" i bio još više užasnost kada sam video mesto zločina, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Prva

Razumeo sam manjinu roditelja da deca ne mogu da idu u tu školu, ni ja ne mogu da se odbranim od tog užasnog razmišljanja kako je dečak ubica to uspeo da uradi, rekao je Vučić za TV Prva.

On je naveo da je razgovarao sa članovima Saveta roditelja i svi su bili zadovoljni odlukom o završetku školske godine, navodeći da su se roditelji ubijene dece pokazali kao najrazumniji u celoj priči.

U Srbiji protestuje veliki broj ljudi, povod je masovno ubistvo u školi, a ponosan sam da to sprovodimo na demokratski način i da nema policije da bilo koga maltrerira, kao u Parizu ili Roterdamu, istakao je Vučić.

On je rekao i da je do sada prikupljeno 67.000 cevi i minsko-eksplozivnih sredstava, plus 2.290.000 metaka različitog kalibra.

Vučić je rekao da je od toga 18.000 minsko-eksplozivnih sredstava.

"Doneli odluku o upošljavanju 156 psihologa, dajemo psihosocijlanu podršku deci, roditeljima i nastavnicima kao što nikada nismo. Sa Filozofskim fakultetom radimo na adaptaciji programa za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje", kazao je Vučić.

On je rekao da rade na tome da bi promovisali više tolerancije, nenasilje i borbu protiv nasilja, a naveo je da će to biti završeno do 1. septembra i da "onda idu u škole sa tim".

Istakao je da prezire rijaliti programe i da ih nikada nije gledao, ali je ocenio da se u nekim političkim emisijama javnosti predstavljaju deset puta gore vrednosti nego bilo šta što je moglo da se vidi u bilo kom rijalitiju.

On je rekao da u Skupštini Srbije građani, s vremena na vreme, mogu da gledaju mnogo gori rijaliti  i upitao da li bi trebalo ukinuti i skupštinski prenos ili sve filmove.   

Na pitanje da li će biti drugih rijalitij,a Vučić je odgovorio da ne zna i da to REM "mora da reguliše u budućnosti, iako ne misli da je REM po tom pitanju bilo kakve greške pravio".

Upitan da prokomentariše to što su ga neki poslanici opozicije optužili da je učestvovao u rijalitiju "Plesom do snova" i da je plesao sa Ksenijom Pajčin, Vučić je odgovorio da je "šokiran", istakavši da je učestvovao u toj emisiji da bi pomogao "trima porodicama", kao i da nije tačno da je igrao sa Ksenijom Pajčin, koju nikada nije upoznao.

Prema njegovim rečima, "rijalitije su pravili Marinika Tepić i njen današnji predsednik i Milivojevićev predsednik", koji je zarađivao na tome.

Ksenija Pajčin je ubijena, a ubio ju je učesnik njihovog rijalitija Velikog brata, Filip Kapisoda, kazao je Vučić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar