Vučić: Region vraćen 30 godina unazad

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je region vraćen 30 godina unazad, a da to "sve rade oni koji su govorili nemojte da se vraćate u prošlost".
Foto: buducnostsrbijeav

 

Izvor: FoNet

Vučić je, tokom obilaska 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, novinarima rekao da je stranom faktoru prošlost dobra kad im odgovara, a nije kad ne, kao i budućnost, i to ilustrovao primerom odbijanja ruske rezolucije u UN o agresiji na Srbiju, kad je objašnjeno da je to davno bilo, a isto nije promenjeno za Srebrenicu, koja je bila još ranije.

"Vratili su nas da idućih 10 godina ne izađemo iz te teme. To je neko namerno spolja uradio", konstatovao je on.

On je naglasio da je Međunarodni sud pravde utvrdio da u Srbija "ni na koji način nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici, gde jeste učinjen učinjen užasan zločin".

On je najavio da će Srbija, kada u UN bude podnosila predloge rezolucija o Jasenovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i mnogim drugim stratištima, neće da govori ko je to počinio.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je konstatovao da se genocid u Srebrenici nije desio, "jer da jeste ne bi pokretali priču iznova."

On je naveo da je u Srebrenici bilo 4.000 stradalih, "i da se uporno laže da ih je 8.000, a da niko ne pominje 3.500 Srba stradalih u tom kraju".

Dodik je dodao da je više Srba ubijeno u Sarajevu za vreme opsade, nego što je stradalo u Srebrenici, i da sad "hoće da naprave mit o Srebrenici, a ona to nije".

Vučić je, u govoru na otvaranju Sajma, rekao da se nada da se nada da će biti više iskrenosti u budućnosti, svih jednih prema drugima, u srpsko-hrvatskim i u srpsko-bošnjačkim odnosima.

"O drugim da ne govorim. Verujem da zajednički možemo da živimo, da napredujemo još mnogo brže. I mislim da nismo loši od svih drugih koji bi na kraju krajeva da nam budu i tutori i mentori", ocenio je on.

Vučić je naveo i da je imao kratak susret sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, koji mu je u razgovoru iskazao primedbe na račun Srbije. Gledaćemo da ono što je normalno, racionalno, razumno, da ispravljamo i popravljamo u svakom trenutku", obećao je Vučić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar