Vučić sa Bocan-Harčenkom o aktuelnoj situaciji u regionu

|   Info
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u regionu.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Posebno se govorilo o tenzijama izazvanih neodgovornim, jednostranim postupcima Prištine, koji su bili usmereni na ograničavanje slobode kretanja Srba sa Kosova i Metohije, prenela je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je rekao da je dobro što je Priština, pod pritiskom međunarodnih predstavnika, odustala od prvobitne namere da izazove sukob i odvede ceo region u nestabilnost.

"Srbija će se uvek zalagati za mir i dijalog, kao jedini način za rešavanje otvorenih pitanja", rekao je predsednik Vučić.

Ambasador Bocan-Harčenko ponovio je stav zvanične Moskve da su potezi Prištine neodgovorni i da treba sprečiti svaku mogućnost eskalacije.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o bilateralnim odnosima dveju zemalja, koji su okarakterisani kao iskreno prijateljski, te o zajedničkim projektima, čija je realizacija u toku ili su u pripremi.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike