Vučić: Saradnja Srbije i Svete Stolice na izuzetno konstruktivnom nivou

|   Info
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu apostolskog nuncija u Beogradu nadbiskupa Lučana Surijanija i zahvalio mu na ličnom zalaganju na unapređenju odnosa između Srbije i Svete Stolice.
Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije

 

Predsednik Vučić je naglasio da je saradnja između Republike Srbije i Svete Stolice veoma dobra i na izuzetno konstruktivnom nivou, te podsetio na raniju posetu Vatikanu i mudre reči pape Franciska, koje su ga uverile u podudarnost stavova po mnogim značajnim regionalnim i međunarodnim pitanjima, prenela je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je takođe istakao da su odnosi Srbije i Svete Stolice zasnovani na istinskom međusobnom uvažavanju i izrazio zahvalnost Vatikanu na poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Nadbiskup Surijani je rekao da je tokom šestogodišnjeg boravka u Srbiji bio svedok razvoja naše zemlje i ujedno pozdravio veliki doprinos predsednika Vučića miru i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić je nadbiskupu Surijaniju poželeo dobro zdravlje i mnogo uspeha u budućem radu.

Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije