Vučić slavistima: "Da nam pomognete da nađemo duh i vrednost"

|   Info
Predsednik Srbije, Aleksndar Vučić, primio je učesnike XVI međunarodnog kongresa slavista, i tom prilikom istakao da je u vremenu u kojem živimo sa „skraćenim verzijama“ znanja i informacija, po formuli „sve u 140 karaktera“, očigledna potreba za „novim prosvetiteljstvom“ i za ljudima koji promovišu šire i temeljnije duhovne vrednosti.
Foto: Televizija Kopernikus

Predsednik Srbije, Akleksandar Vučić, upriličio je prijem u Predsedništvu Srbije za učesnike 16. međunarodnog kongresa slavista.Vučić se zahvalio slavistima što su Beograd i Srbiju načinili prestonicom tako važne teme i zamolio one koji su došli iz drugih zemalja da se u Srbiji osećaju kao kod svoje kuće. On je istakao da je ponosan što je Beograd  domaćin takvog kongresa.

 

Jedan od organizatora Međunarodnog kongresa slavista je i Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, pa se prisutnima obratila i dekan ovog fakulteta prof. dr Ljilana Marković, zahvalivši najpre predsednik Srbije, Aleksandru Vučiću, na pomoći i razumevanju.

 

Predsednik Međunarodnog komiteta slavista, prof. dr Boško Suvajdžić, takođe se obratio prisutnima, istakavši da je ovim prijemom Kongres podignut na jedan viši nivo.

 

Vučić je istakao da ne postoji oblast od kulture do nauke u kojoj slovenski duh nije dostigao najviše visine. On je istakao da slovenski korpus zauzima trećinu, a možda i polovinu Evrope i da slavistika nikako ne može da bude manji i nevažan predmet ili mala i nevažna stvar. „Svet ne može bez slavistike, niti slavistika bez sveta“, poručio je Vučić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar