Vučić: Sporazum o tablicama nije vremenski ograničen

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na deonici puta Miloš Veliki u Surčinu da kada je reč o "KM tablicama" sporazum o tablicama nije vremenski ograničen i nema rokova i da je to potvrdio i portparol Evropske unije Peter Stano.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Upitan o tome što Priština ima novu strategiju prema kojoj će buduće kosovske snage biti raspoređene po celom Kosovu, on je rekao "o tome ćemo da razgovaramo, ne mislim da će to lako da se dogodi, jer to bi značilo da više ne postoji nijedan trag dogovora, već da samo žele eskalaciju".

Na pitanje o protestu stanovnika Krnjače zbog toga što još nemaju kanalizaciju, Vučić je rekao da se čeka finansiranje Evropske investicione banke.

"Čekaćemo još tri meseca i ako oni to ne budu uradili, ići ćemo na budžetsko finansiranje", rekao je Vučić.

On je rekao da će po pitanju reforme Elektroprivrede Srbije sigurno biti otpora, kao i kod svih prethodnih reformi.

Na pitanje kada će država da prestane sa finansiranjem dugova klubova Crvena zvezda i Partizan, Vučić je rekao da se nada da će kada se završi sezona klubovi platiti dugove državi.

"Da budemo načisto, to se odnosi prvenstveno na Partizan, koji duguje ogroman novac državi. Mi smo im juče dali dodatan novac da bi mogli da igraju Evropu, bilo koje takmičenje. Crvena zvezda stoji mnogo bolje", rekao je Vučić.

On je dodao da je Košarkaški klub Crvena zvezda na 1,5 miliona evra poreskog duga, a KK Partizan na sedam miliona, Fudbalski klub Partizan ima 17 miliona dospelog duga poreskog, a FK Crvena zvezda je platila 7,3 miliona evra.

"Mene kao predstavnika države interesuje da li je država dobila svoje pare. A od koga su pozajmili, šta to mene briga. Mi smo i ovoga puta učinili i jednima i drugima. Imali su podršku. Oni moraju da izmire svoja poreska dugovanja, pa neka viču šta hoće", rekao je Vučić.

On je dodao da država "baca pare u bunar", jer zna da je to za deo naroda važno.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar