Vučić: Srbija ima ogroman ekonomski potencijal

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru s predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso da Srbija ima ogroman potencijal za nova ulaganja u okviru Ekspo 2027, čime bi se produbila saradnja sa tom finansijskom institucijom.
Foto: FoNet/Milica Vučković

 

Izvor: FoNet

Izrazio sam veliko zadovoljstvo zbog toga što EBRD, kao vodeći institucionalni investitor u Srbiji, jača i širi svoje aktivnosti u regionu, čime će se u velikoj meri povećati konkurentnost i rast naše privrede, objavio je Vučić na Instagramu.

Vučić je dodao da je sa predsednicom EBRD razgovarao o prioritetnim projektima u oblasti energetike i infrastrukture, a posebno o procesu transformacije energetskog sektora i većem učešću obnovljivih izvora energije, ubrzanju tranzicije u oblasti zelene energije, povećanju konkurentnosti privatnog sektora, finansiranju održive infrastrukture i jačanju regionalne povezanosti, što su ujedno i ciljevi Srbije u okviru dugoročnog plana ubrzanog razvoja.

Vučić je ukazao da je važna tema razgovora bila i reformska agenda u cilju unapređenja investicionih prilika, kao i neophodni uslovi za dobijanje sredstava u okviru Plana rasta za Zapadni Balkan.

Ukazao sam na to da je Srbija i inovaciono čvorište regiona, te da je podrška EBRD u tom smislu od ogromnog značaja, pre svega za mlade ljude koji su nosioci budućeg razvoja naše zemlje, dodao je Vučić.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar