Vučić: Srbija je posvećena političkom dijalogu

|   Info
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evrointegracijama Srbije, bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine.
Foto: FoNet/Milica Vučković


Predsednik Vučić je naglasio važnost daljeg jačanja političke i ekonomske saradnje Srbije i SAD, te su dvojica sagovornika razgovarali o mogućim zajedničkim projektima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Govoreći o evrointegracijama, Vučić je obavestio ambasadora Hila o rezultatima Samita Evropske unije i Zapadnog Balkana, održanog pre dva dana u Tirani, kao i o reformama na kojima Srbija naporno radi, prvenstveno zbog boljeg života i budućnosti svojih građana. Ambasador Hil je ponovio punu podršku SAD evrointegracijama i reformskim procesima u Srbiji.

Ovom prilikom se razgovaralo i o dijalogu Beograda i Prištine. Ambasador Hil ponovio je da je za SAD dijalog okvir za rešavanje otvorenih pitanja.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena političkom dijalogu i pronalaženju kompromisnog rešenja za održiv, bezbedan i prosperitetan suživot Srba i Albanaca, dodavši da je za našu zemlju očuvanje mira i stabilnosti jedan od ključnih prioriteta.