Vučić: "Srbija je uvek za dijalog ali moramo da znamo o čemu"

|   Info
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je, nakon obilaska radova na unutrašnjoj rekonstrukciji i opremanju prostorija Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, da je Beograd uvek za nastavak dijaloga sa Prištinom, ali da je potrebno da se zna šta je tema tog razgovora.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nakon obilaska bolnice u Tiršovoj ulici, rekao je da ne misli da je rešenje da Srbija ne dobije ništa u dijalogu i da bude ponižena, kao i to da on na to neće pristati.

 

Odgovarajući na pitanje da li očekuje da EU reaguje na izjave iz Prištine da će od Nove godine biti ukinuta granica između Kosova i Albanije, Vučić je rekao da Međunarodna zajednica ne bi ni pravila tzv. državu Kosovo da je bila protiv toga. Vučić je rekao da niko iz Međunarodne zajednice ne treba da bude iznenađen zbog te namere Albanaca i podsetio da prilikom blokade puteva na Kosovu tokom njegove posete, niko od učesnika tog nasilja nije imao kosovske, već isključivo zastave Albanije.

 

Komentarišući tvrdnju šefa Delegcije EU u Srbiji, Sema Fabricija da EU ne komentariše pojedinačne izjave učesnika u dijalogu, Vučić je rekao da mu onda nije jasno kako su reagovali na „falsifikat njegove izjave“ iz Kosovske Mitrovice o bivšem predsedniku Slobodanu Miloševiću.

 

Komentarišući protivljenje Ramuša Haradinaja korekciji granica Vučić je upitao o kojim granicama je reč onima koje priznaje Rusija ili Amerika, onima koje priznaje Španija ili Italija ili onima koje priznaje Kina ili Nemačka?

 

Vučić je izjavio d a će na Glavnom odboru Srpske napredne stranke govoriti o KiM i pripremama za jesen i zimu, kao i da očekuje značajne promene u stranci 2019. godien i pripremu za izbore 2020.

 

U Tiršovu je uloženo sedam miliona evra i potrebno je još milion ipo, rekao je Vučić.

 

Najavljeno je da će Tiršova 2 biti završena do 2022. godine i koštaće 54 miliona evra.

 

Vučič je rekao da će država brinuti i o zdravstvenom osoblju pre svega o medicinskim sestrama, ali i lekarima. Oni mogu da očekuju značajno povečanje plata. Posebno se značajnije povećanje očekuje za medicinske sestre koje rade težak posao, i treba ih sačuvati u zemlji, jer se njihov rad odlično plaća u inostranstvu, dodao je Vučić.

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar