Vučić: U evropskom predlogu nema vremenskih rokova

|   Info
Bilo bi dobro kada bi se u Skupštini Srbije postiglo veće jedinstvo na sednici posvećenoj Kosovu i Metohiji, ali ne verujem u to jer mnogi misle da kada je Srbiji teško, da je nekima prilika da se dočepaju političkih poena i vlasti, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naveo da u evropskom predlogu nema vremenskih rokova.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Živimo u demokratskom obliku političkog režima i prirodno je da nema saglasnosti, ali nije prirodno da se ne razumemo o ključnim nacionalnim zadacima, rekao je Vučić novinarima u Bugarskoj.

Kada se nalazimo u vremenu koje je za Evropu najteže od Drugog svetskog rata, a za nas od devedesteih godina, kada ne znate šta će biti sutra i hoće li se ratni sukob preneti na druge strane sveta, rekao je Vučić, mi ne govorimo samo o papirima, već i o okolnostima u kojima se trudite da čuvate mir, ali i svoje državne i nacionalne interese.

Bilo bi dobro da postignemo veće jedinstvo, ali ne verujem u to, dodao je.

Vučić je rekao da se u parlamentu neće nikome pravdati jer je je sve uradio pošteno i ako je nečijom krivinom sastavljem francusko-nemački plan, to je zbog rata u Ukrajini, jer se želi ovde završiti posao.

Govorim istinu, nikoga ne obmanjujem i nemam za šta da se pravdam. Nije ništa dobro, ali i ništa nije gore, iako je za očekivati da bude gore jer je prošlo 15 godina, od kada je Zapad, koji dominira svetom proglasio nezavisnost Kosova, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da u francusko-nemačkom planu nema vremenskih rokova, iako bi svi voleli "da bude sutra".

Ne može da bude sutra, naglasio je on.

Vučić je ocenio da je Zajednica srpskih opština ozbiljno pitanje, o čemu će posebno govoriri sutra na sednici parlamenta, jer ljudi ne znaju da postoje čestiti sporazuma o ZSO.

Upitan o peticijama koje se potpusuju, a jednu od njih da je podržao i nekadašnji šef države Vojislav Koštunica, Vučić je rekao da su "peticije dobre i demokratsko pravo", ali bi "taj što je potpisao" trebalo da odgovori "zašto je 2001. godine pustio 1.800 terorista iz srpskih zatvora, ćutao i pustio da spaljuju crkve i manastire 2004. godine ili 2008. godine organizovao miting Kosovo za patike".

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.