Vučić u Mostaru razgovarao sa Čovićem

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Mostaru da je veoma srećan što je uspostavljena direktna aviolinija između Beograda i tog grada u Bosni i Hercegovini, jer je to još jedan korak ka povezivanju dva naroda.
Foto: FoNet/Instagram predsednika Srbije

 

Izvor: FoNet, Srna

Vučić je na aerodromu u Mostaru rekao da povratna karta košta 104 evra i da ne postoji automobil koji bi potrošio manje goriva, dok je ušteda 12 ili 13 sati putovanja.

Osim praktičnog značaja, ova aviolinija dodatno povezuje naše poslovne zajednice, kazao je Vučić i istakao da će danas biti otvoren Sajam privrede.

U duhu partnerskih odnosa nastavićemo da razvijamo saradnju, naveo je Vučić i podsetio na "podsmehe" pri osnivanju Er Srbije.

Govorili su da gasimo Jat pre desetak godina, a prošle godine samo Er Srbija je prevezla 4,2 miliona putnika, dok će ove godine imati pet miliona, a beogradski aerodrom 10 miliona, rekao je on.

Unapred mogu da kažem da sam siguran da će ova linija napraviti ogroman uspeh, kazao je Vučić.

On je ranije na Instagram nalogu objavio snimak iz kokpita aviona na letu od Beograda do Mostara.

Zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je juče u Mostaru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o privrednoj saradnji, infrastrukturnim projektima, evropskom putu obe zemlje i o unapređenju političkog dijaloga u regionu.

Sastanku su prisustvovali i predsedavajuća Saveta ministara Borjana Krišto i predstavnici vlasti iz Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopšteno je iz Čovićevog kabineta, prenosi Srna.

U saopštenju se dodaje da su sastanku prisustvovali gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač, dok je u delegaciji Srbije bilo više ministara i savetnika iz ključnih sektora.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar