Vučić u Mostaru: Želim da srpski proizvodi budu na svakom mestu

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u Mostaru da ne propušta nijedan sajam privrede u tom gradu, jer želi da vidi srpske proizvode na svakom mestu. Vučić je ukazao da je trgovinska razmena sa BiH 2015. godine bila milijardu evra, prošle godine je dostigla 1,8 milijardi evra, i da se ove godine očekuje da bude dve milijarde evra. Sajam nije samo susret privreda, već i kultura, poručio je Milorad Dodik.
Foto: Fonet

 

 

Izvor: RTS, RTRS, Tanjug

Aleksandar Vučić je, nakon sastanka sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, izazio zadovoljstvo što su i ove godine srpske kompanije iz raznih delova Srbije došle na Sajam u Mostar da predstave svoje proizvode.

Predsednik Vučić je rekao da se nada da će sledeće godine biti još više.

"Moj posao je i želim da srpski proizvodi budu prisutni u Mostaru, Širokom Brijegu, da se prodaju na svakom mestu. Želimo širu i bližu saradnju sa BiH", objasnio je Vučić.

Predsednik Srbije je podvukao da je BiH za Srbiju jedan od ključnih partnera i da je njegovo prisustvo u Mostaru u skladu s tom činjenicom.

Ukazao je da je trgovinska razmena sa BiH 2015. bila milijardu evra, a prošle godine je dostigla 1,8 milijardi evra, te da se ove godine očekuje da dostigne vrednost od dve milijarde evra.

Sa Čovićem, dodao je, razgovarao je i o odnosima Srba i Hrvata. "Smatram da bez obzira na teško istorijsko nasleđe i razlike u stavovima o onome što se zbivalo, važno je da gradimo budućnost u miru i stabilnosti. To isto želimo sa Bošnjacima", rekao je predsednik.

Na pitanje koje su novinari uputili Čoviću i njemu što danas na Sajmu nema predstavnika bošnjačkog naroda, Vučić je odgovorio da ne želi da se meša u unutrašnje stvari.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar