Vučić uputio saučešće Jensu Stoltenbergu

|   Info
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća Jensu Stoltenbergu.

Izvor: RTS

Aleksandar Vučić je naveo da ga je duboko potresla vest o smrti oca Jensa Stoltenberga, Torvalda.

"Duboko me je potresla vest o smrti Vašeg oca, Torvalda Stoltenberga, velikog čoveka i humaniste, koji će ostati u dragom sećanju ne samo Norvežana, već i ljudi širom sveta, koji će pamtiti njegovu toplinu i posvećenost radu. Kao prijatelj Srbije, Vaš otac je u nebrojenim prilikama pokazao da je zaslužio povelju kojom je postao počasni građanin grada Beograda, u kojem je ostavio neizbrisiv trag", naveo je Vučić u pismu.

Istakao je da će razgovor koji je imao sa njim u njegovom domu u Oslu čuvati u najlepšem sećanju, ne samo kao političar, nego i kao čovek „koji je uvek spreman da sluša i nauči nešto novo od mudrog i iskusnog učitelja".

"Bez obzira na položaj koji je imao, uvek je bio posvećen principima demokratije i pravičnosti, koji su ga neumorno vodili ka ciljevima koje je sebi postavio. Jedini predsednik norveškog Crvenog krsta u tri navrata, što predstavlja veliko priznanje za njegov u svetu poznat humanitarni rad, nedostajaće mnogima čiji su životi poprimili dugačiji i bolji tok zahvaljujući njegovim naporima", navodi se u pismu predsednika Vučića.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar