Vučić uputio telegram saučešća Putinu

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, kao i ministru odbrane Sergeju Šojguu, povodom pogibije ruskih vojnika u avionu oborenom iznad Sredozemnog mora.


Izvor: Tanjug

"Primite moje iskreno saučešće zbog pogibije pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije, u avionu 'iljušin 20', oborenom u Sredozemno more. Uveren sam da će ruski narod čuvati sećanje na svoje sunarodnike, koji su izgubili život na vojničkoj dužnosti, što je najveća žrtva koja se može prineti domovini", napisao je Aleksandar Vučić.

Njihova plemenita misija, u težnji da svet bude mirniji i pravedniji, obavezuje nas na večitu zahvalnost, napisao je Vučić, dodavši da je u ovim teškim trenucima srpski narod uz bratski ruski narod.

"Molim vas da izraze dubokog saosećanja i snažne podrške prenesete i porodicama poginulih pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije", navodi se u pismu predsednika Vučića, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Ruski avion oboren je u ponedeljak kada je svih 15 osoba koliko ih je bilo u letelici poginulo.

Sirijske snage pomešale su ruski "iljušin Il-20" sa izraelskom letilicom i oborile ga nedaleko od ruske baze Hmejmim u Siriji.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar