Vučić: Vajgl ima moj poziv na ručak, mi na ručkove ne računamo

|   Info
Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da Srbija ne traži nikakve „besplatne ručkove“, kao što je to rekao slovenački poslanik u Evropskom parlamentu Ivo Vajgl, već samo da se meri ono što radimo.

U debati o nacrtu izveštaja o Srbiji, koji je poslanicima Spoljnopolitičkog odbora predstavio izvestilac za Srbiju, predstavnik grupe Liberala i demokrata Ivo Vajgl najavio je veliki broj amandmana na tekst i rekao da srpske vlasti moraju da znaju „da ih mi ne pozivamo na besplatni ručak, već da moraju da se usklade sa standardima i vrednostima EU“.

Vučić je, na pitanje kako ocenjuje da je najveći kritičar Srbije na toj sednici bio poslanik iz regiona, slovenački poslanik, rekao da niko od Vajgla nije ni očekivao nikakav besplatan ručak.

„Niko nije nikada ni dobio nikakav besplatan ručak od njih. Mi to nikada nismo dobijali, niti tražili. Jedino što tražimo jeste da se meri ono što radimo“, naglasio je Vučić u Dimitrovgradu, gde boravi zajedno sa bugarskim predsednikom Rumenom Radevim.

Vučić je ukazao da je Srbija uvek davala besplatne ručkove, večere, a nije ni u bivšoj Jugoslaviji „od njih“ dobijala besplatne ručkove.

Naglasio je da je rasprava u EP bila bolja nego ikada i kritikovao što naši mediji vole da se ukaže za nešto što je protiv nas.

„Pored EPP-a, čak su i socijalisti imali vrlo korektan pristup na toj debati“, objasnio je Vučić.

„Što se Vajgla tiče zovem ga ja na besplatan ručak. Može da dođe, kada oni već ne zovu nas. Mi na njihove nismo nikada računali“, zaključio je Vučić.

Predsednik je povodom najavljenih protesta u Nišu zbog namere gradske vlasti da državi ustupi na upravljanje aerodrom „Konstantin Veliki“, rekao da je Srbija demokratska zemlja i da svako ima pravo da kudi i hvali.

Vučić je, nakon sastanka sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim, novinarima rekao da ne želi da kometariše proteste, ali da u demokratskoj zemlji svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje.

„Ja uskoro idem u Niš, obići ću fabriku ‘Cumtobel’, da vidim kako se ljudi zapošljavaju i da se ulaže u aerodrom, u infrastrukturu Niša, da se Niš dalje i ubrzano razvija. Tako da ću i ovo leto značajno vreme provesti u Nišu“, kratko je odgovorio predsednik upitan za mišljenje o najavljenim protestima.

IZVOR: RTS

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar