Vulin: Bez Vučića nemate mirnu i stabilnu Srbiju

|   Info
Balkan je miran zato što je Srbija mirna i stabilna, ako uklonite predsednika Vučića nemate više mirnu i stabilnu Srbiju, a onda ni Balkan, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: TV Prva, FoNet

On je u jutarnjem programu TV Prve ocenio da Vučić "poveo rat protiv mafije, koja je u stanju da u cilju zaštite svojih kriminalnih aktivnosti učini sve da destabilizuje mnoge zemlje".

Za navodnog vođu tzv. Kavačkog klana Radoja Zvicera, Vulin je rekao da se radi "o kriminlacu koji raspolaže velikim sumama novca i koji je u stanju da tim novcem učini mnoga zla, a da je posebno kivan na predsednika Vučića", navodi se u saopštenju Ministrarstva.

Vulin je ocenio da je Zvicer "bio ugledan građanin Crne Gore, pod zaštitom crnogorskih državnih organa i uživao u svom novcu" ali da je u bekstvu "od kada je predsednik Vučić poveo rat protiv mafije".

Organizovane kriminalne grupe, tvrdi Vulin, "kada su ugrožene, spremne su da utiču i na političku destabilizaciju država", a to čine "likvidacijama najviših državnih funkcionera, korupcijom, infiltriranjem u navijačke grupe".

Komentarišući nedavne nerede u Beton hali i puštanje osumnjičenih da se brane sa slobode, Vulin je ocenio da je tim postupkom poslata loša poruka i da je trebalo da oni ostanu u pritvoru.

"Ne može policija da bude ta koja ih je postrojila i uhapsila i da je to jedina kazna koju su dobili“, rekao je Vulin i sugerisao da treba menjati kaznenu politiku i odnos prema ljudima koji čine nasilje.

Vulin je naglasio da se "Beton hala više neće ponoviti" i da će "policija na svaki pokušaj ponavljanja tog događaja, u skladu sa zakonom, brzo reagovati i očuvati stabilan javni red i mir".