Vulin: Optužnica protiv pripadnika klana u zakonskom roku

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas za TV Pink da će optužnica protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biti podignuta u zakonskom roku, prenelo je Ministarstvo.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Pink

"Tužilaštvo za organizovani kriminal, Bezbednosno-informativna agencija, MUP rade izuzetan posao i mi ćemo optužnicu podići u zakonskom roku. Ima dovoljno dokaza, radi se ogroman posao i mi ćemo na vreme u zakonskom roku izaći pred građane Srbije", rekao je Vulin  i dodao da će i Srbija i svet biti zgroženi surovošću kojom su pripadnici ove grupe činili krivična dela.

Tužilac za organizovani kriminal, kako je naveo, zadovoljan je količinom i kvalitetom dokaza koji su prikupljeni u dosadašnjem toku istrage, a količina dokaza koji pristižu, izjave pripadnika klana, svedoka, oštećenih počinju da se gomilaju, jer se ljudi oslobađaju straha.   

Vulin je naveo da je Srbija raspisala poternicu za Radojem Zvicerom, koji se nalazi u bekstvu, za koga, kako je rekao, Srbija ima informacije gde je, ali je još nedostupan pravosudnim organima.

Kako je ocenio, arsenal oružja koji je srpska policija zaplenila od ove kriminalne grupe služio je za obračun sa licima koja imaju obezbeđenje, koja se voze u blindiranim vozilima.

Vulin je još jednom pozvao sve da ne relativizuju zločine ove kriminalne grupe i podvukao da nije reč ni o navijačima, ni o politici niti bilo čemu drugom, već da je reč o ubicama spremnim da ubijaju i tuđe i svoje na najmonstruoznije načine.