Vulin: Vreme je za razgraničenje

|   Info
Vreme je da se razgraničimo sa velikom Albanijom, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i naglasio da se prvi put u modernoj istoriji Srbije, predsednik Aleksandar Vučić izborio za to da Srbija ima pravo na svoj interes i svoj stav.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Vulin je za TV Pink rekao da je jedan od glavnih razloga zašto je za razgraničenje sa velikom Albanijom to što dokle god se to ne desi Albanci će imati taktičku prednost da određuju kada će se izazivati sukobi i kada će izazivati nestabilnost onda kada to odgovara njima i njihovim saveznicima.

Prema njegovim rečima, svi tradicionalni neprijatelji Srbije itekako prepoznaju šta je dobro za Srbiju i naravno da će biti protiv.

Da li je dobro da Srbija konačno reši svoj problem da se posveti samoj sebi da nastavi da jača, pa naravno da nije, naravno da se neće obradovati u okruženju. Mislite li da to može da bude velika sreća za Hrvatsku koja sebe doživljava kao regionalnog lidera, naveo je Vulin za Pink.

Kako je dodao, do sada smo dobijali papir na kome piše šta ima da se ispuni šta ima da se uradi i onda neke vlasti su to ispunjavale - neke lakše, neke teže, ali su sve ispunjavale.

Sada prvi put imate papir koji smo mi napisali, prvi put se mi pojavimo sa zahtevom, sa idejom i kažemo Srbija ima svoje interese i nećete dobiti sve, a da ne date ništa! Ne može, podvukao je Vulin.

Prema njegovim rečima, gde god je pretežan uticaj velike Albanije, kao što je u Makedoniji, kao što je Crnoj Gori, dobrim delom u Hrvatskoj pravi se koalicija protiv Srbije.

Vreme je da se razgraničimo protiv velike Albanije, da kažemo dosta, istakao je Vulin i dodao Hrvati sebe smatraju liderima i nas posmatraju kao tržište na koje će plasirati svoju robu.

Moramo se već jednom razgraničiti. Oni koji su u Srbiji protiv toga neka pošteno kažu - mi smo za celovito nezavisno Kosovo koje ne može da se deli, koje će kontrolistati Priština i Tači, naveo je Vulin.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar