Za kvalitetniji život romske populacije

|   Info
Krajem prošle nedelje gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović i predstavnik firme Telekomunikacije d.o.o. iz Blaca Branko Njegovanović potpisali su ugovor o izgradnji vakuumske kanalizacije u romskom naselju Mali Krivak, sa vakuumskom stanicom, neophodnom za finkcionisanje kanalizacionog sistema. Projekat bi trebalo da bude završen u narednih šest meseci.

U Malom Krivaku gradiće se kanalizaciona mreža u ukupnoj dužini od 2900 metara, a radovi bi trebalo da budu okončani u narednih šest meseci. Grad Smederevo projekat „Unapređenje infrastrukture u jednom od najvećih  naselja Roma u Srbiji“ realizuje u saradnji sa Ministarstvom finanasija, a njome je definisano dobijanje bespovratnih finansijskih sredstava Evropske Unije IPA 2013,  u okviru programa „Obezbeđenje trajnih stambenih rešenja i unapređenje fizičke infrastrukture u romskim naseljima”.

Program traje 20 meseci, a vredan je 1.282.738,24  evra. Ministarstvo finansija obezbeđuje 1.000.000,00 , dok učešće lokalne samouprave iznosi 282.738,24 evra.

Cilj projekta je poboljšanje uslova za socijalno uključivanje Roma u Republici Srbiji, usredsređujući se na životne uslove i socijalno uključivanje romske populacije u Smederevu.

Izgradnjom kanalizacionog sistema trebalo bi da se poboljšaju uslovi života 329 domaćinstava i 2500 stanovnika u naselju Mali Krivak, jednom od najvećih romskih naselja u Srbiji.

 

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar