Za vreme govora Nikolasa Madura eksplodirala dva drona

|   Info
Predsednik Venecuele, Nikolas Maduro, preživeo je napad dronovima za vreme svog govora. Do incidenta je došlo tokom njegovog obraćanja na jednom skupu, kada su u jednom trenutku eksplodirala dva drona koja su nosila eksploziv. Tom prilikom povređeno je sedam vojnika.
Izvor: Youtube (Print screen)

Govor predsednika Venecuele, Nikolasa Madura, prekinut je  iznenada tokom večeri 4. avgusta u Karakasu, prenose svetski mediji.  Pored Madura je u toku govora stajala njegova supruga. 

Na video snimcima se vidi Maduro kakod drži govor upućen hljadama vojnika koji su se nalazili ispred njega, a u jednom trenutku njegova supruga i predstavnici vojske i vlade gledaju u nebo, a zatim se vidi obezbeđenje koje skače da zaštiti Madura.

 

Maduro je kasnije rekao da je preživeo napad zahvaljujući Bogu, narodu i oružanim snagama i okrivio Kolumbiju i američku državu Floridu za desničarsku zaveru da ga ubiju.

On je nešto kasnije u televizijskom obraćanju rekao da je to bio pokušaj atentata i da sve ukazuje na zaveru desničara iz susedne Kolumbije, što je pokazala preliminarna istraga, prenosi Rojters.

kako kaže Maduro, nekoliko organizatora je uhvaćeno, međutim, on nije otkrivao detalje.

Predsednik Venecuele, Nikolas Maduro, optužio je kolumbijskog predsednika Huana Manuela Santosa i tamošnje desničare za pokušaj atentata koji se dogodio dok je držao govor u Karakasu, dok to u Bogoti demantuju.

Maduro je rekao da ima u potpunosti poverenje u svoju državu i njene oružane snage.

Odgovornost za napad preuzela je grupa “Nacionalni pokret vojnika u majicama”.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar