Zadržavanja na Horgošu, Gostunu i Sremskoj Rači

|   Info
Na Horgošu, na ulazu u zemlju čekanja su oko sat i po vremena, a pojačan saobraćaj je i na izlazu iz zemlje, gde se čeka oko 90 minuta. Na Gostunu, na ulazu u zemlju zadržavanja su oko 80 minuta, dok se na izlazu iz zemlje, na graničnom prelazu Sremska Rača putnička vozila zadržavaju oko sat vremena.


Izvor: RTS, Tanjug


Zbog povratka turista i radnika iz zapadne Evrope sa godišnjih odmora i letovanja, pojačan je saobraćaj na putevima prema Mađarskoj. Kolona vozila na izlazu iz zemlje ispred graničnog prelaza Horgoš duga je oko tri kilometra.

Prema podacima Granične policije, na izlaz iz Srbije na Horgošu čeka se oko 90 minuta, ali putnici moraju sačekati barem još toliko da bi ušli u Mađarsku jer je međuzona između dve granice popunjena vozilima.

Pojačan saobraćaj na izlazu iz Srbije prema Mađarskoj beleži se i na graničnim prelazima Horgoš 2, Bački Vinogradi i Kelebija gde se za prelazak granice čeka oko sat vremena.

Oko 60 minuta se na Horgošu čeka i na ulazu u zemlju.

Veći broj vozila i pojačan saobraćaj očekuje se tokom dana na svim važnijim putnim pravcima, na Koridoru 10, na putevima prvog reda koji vode ka Crnoj Gori, a u narednim danima sigurno će dosta opterećeni biti i putevi koji vode ka Guči zbog održavanja tradiocionalnog sabora trubača.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

U nedelju 12. avgusta u periodu od 08.00 do 18.00 časova, izvodiće se radovi na ispitivanju ležišta na osloncima Pančevačkog mosta, specijalnim vozilom koje će se kretati desnom stranom kolovoza na državnom putu I-B reda broj 47, na deonici Beograd–Pančevo, u smeru Pančevo–Beograd.

U toku trajanja radova biće postavljena odgovarajuća radna saobraćajna signalizacija, a saobraćaj će se odvijati jednom slobodnom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na održavanju kružne raskrsnice "Resnik", od petlje "Bubanj Potok" do tunela "Straževica", na delu gde se ukršta put II-A reda br 154 sa Ulicom Slavka Miljkovića

u Resniku saobraćaj se uz pomoć privremene devijacije odvija dvosmerno, sa zabranom skretanja ka Resniku u Ulici Slavka Miljkovića.

Radovi su obezbeđeni saobraćajnom opremom i signalizacijom i izvodiće se do 31. avgusta, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Do sutra će se izvoditi radovi na mestimičnoj sanaciji asfaltnog kolovoza na deonici od ulaska u Batajnicu iz pravca Zemuna (nadvožnjak) do glavne raskrsnice u Batajnici na ukrštanju državnih puteva II-A reda broj 100 i II-B reda broj 319.

Za vreme izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar