Zaharičenko poginuo u eksploziji

|   Info
Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko poginuo je danas u eksploziji u restoranu u centru Donjecka
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: FoNet

Ovu vest je objavio Sputnjik, dok zapadni mediji javljaju da je "proruski lider separatista u regionu Donjecka ubijen" i da su tu vest potvrdili lokalni zvaničnici.

Portparolka Ministasrtva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da "Moskva ubistvo lidera DNR Aleksandra Zaharčenka smatra terorističkim činom".

"Kijevska partija rata realizuje teroristički scenario, pogoršavajući situaciju u regionu, koja je ionako loša", saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije povodom vesti da je u terorističkom napadu u Donjecku ubijen lider DNR Aleksandar Zaharčenko.

Predsednik Međunarodnog komiteta Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačov izrazio je zabrinutost "kako će se pogibija Zaharčenka odraziti na minski proces".

Vest o pogibiji Zaharčenka Sputnjik objavljuje pozivajući se na izjavu poslanika Narodnog saveta DNR Vladislava Berdičevskog.

Lider DNR je poginuo u eksploziji u restoranu "Separ", rekao je Berdičevski novinarima.

Iz administracije lidera DNR je saopšteno da je Aleksandar Zaharčenko poginuo u terorističkom napadu, navodi Sputnjik.

"Nažalost, lider DNR Aleksandar Zaharčenko poginuo je u terorističkom napadu. Okolnosti se utvrđuju", navedeno je u saopštenju koje prenosi ruski portal.

Teritoriju oko restorana opkolila je policija, a na licu mesta su, kako se navodi, saradnici Ministarstva za vanredne situacije i policija.

Ranije je saopšteno da je u restoranu u centru Donjecka, udaljenom stotinak metara od rezidencije Zaharčenka, odjeknula eksplozija, da je jedan čovek poginuo, a da je troje ljudi ranjeno.

Izvor u bezbednosnim strukturama DNR saopštio je, prema navodima Sputnjikada je "u eksploziji ranjen ministar za prihode i poreze Aleksandar Timofejev, koji je prevezen u bolnicu".

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar