Zahvalnost Kini na ogromnim investicijama u Srbiju

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, u razgovoru sa šefom kineske diplomatije Vang Jiem da Srbija podržava politiku "jedne Kine" i zahvaljuje Pekingu na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

U političkoj sferi nemamo otvorenih pitanja, odlično sarađujemo i verujemo da, ako je to uopšte moguće, saradnju podignemo na još viši nivo, rekao je Vučić uoči sastanka sa delegacijom Kine.

Naše prijateljstvo je iskreno i veliko i nije čudno što ga, neretko, nazivamo čelično, istakao je on.

Zahvaljujem na ogromnim investicijama u Srbiju, rekao je Vučić, za mogućnost da učestvujemo u inicijativi "Jedan pojas, jedan put" i podržavamo mudre reči predsednika Sija na Generalnoj skupštini UN i njegovu inicijativu za globalni razvoj.

Vučić je ukazao da dobre odnose Srbije i Kine najbolje oslikava podatak da je za pet godina utrostručena trgovinska razmena.

Prenesite moje nasrdačnije pozdrave predsedniku Siju i poziv da čim prođe pandemija, da ga ugostimo u Srbiji, rekao je Vučić koji je pozvao ministra saobraćaja, građevine i infrastrukture Tomislava Momirovića da kineskoj delegaciji uruči građevinsku dozvolu za izgradnju pruge od Novog Sada do Subotice.

Za tri meseca ići ćemo prvom deonicom od Beograda do Novog Sada, a za nas će da putujemo 200 kilometara na sat biti kao kad se vi vozite 400 kilometara na sat, predočio je on.

Vang Ji preneo je Vučiću pozdrave predsednika Kine, dodajući da su dve zemlje uspostavile čvrste odnose međusobnog poverenja.

Razvoj naših odnosa bazirani su na osnovu ravnopravnosti, međusobnog poštovanja i zajedničkog interesa, rekao je Vang Ji.

Zajedno smo posvećeni očuvanju ravnopravnosti i prava na međunarodnoj sceni, zajedno čuvamo principe međudržavnih odnosa i nosimo odgovornost za mir i stabilnost, kako u regionu, tako i u svetu, dodao je on.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike