Zahvalnost Libanu

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je razgovarala danas sa ministrom inostranih poslova Libana Džibranom Basilom o razvoju bilateralnih odnosa i jačanju ekonomske saradnje, izrazila je zahvalnost što Liban poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Brnabić i Basil su konstatovali da postoje značajni potencijali za unapređenje ekonomske saradnje kroz povećanje obima robne razmene, kao i ulaganja i ocenili da bi to bilo u interesu obe države, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ocenjeno je da prostora za jačanje saradnje ima i u oblasti energetike, vojne saradnje, kulture i obrazovanja. Kao jednom od načina za produbljivanje saradnje, razgovaralo se i o organizovanju poslovnog foruma dve zemlje.

Basil je podvukao da je njegova zemlja veoma zainteresovana da sarađuje sa Srbijom u elektronskoj upravi, IT sektoru, a posebno u razmeni iskustva i znanja u primenjenoj digitalizaciji poljoprivrede, gde je Srbija ostvarila značajne rezultate, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar