Žander: Hoću titulu sa Zvezdom (video)

|   Sport
"Srećan sam što sam došao u Zvezdu i stekao privilegiju da nosim crveno-beli dres. Svestan sam veličine kluba i značaja grba koji ću braniti. Imamo dobar tim i očekujem da ostvarimo uspeh i ove sezone. Ipak, svestan sam da je put dug i pun prepreka. Osećam se veoma spremno", rekao je Žander.
Foto: FK Crvena zvezda

 

Novo pojačanje Crvene zvezde Žander Santana izjavio je da je njegov najveći cilj da u Srbiji osvoji titulu prvaka.

Brazilac koji je povećao konkurenciju na poziciji levog beka kaže da je za njega privilegija da nosi crveno-beli dres i da je svestan veličine i značaja kluba za koji će igrati. U timu prvaka Srbije zadužio je dres sa brojem 18.

"Srećan sam što sam došao u Zvezdu i stekao privilegiju da nosim crveno-beli dres. Svestan sam veličine kluba i značaja grba koji ću  braniti. Imamo dobar tim i očekujem da ostvarimo uspeh i ove sezone. Ipak, svestan sam da je put dug i pun prepreka. Osećam se veoma spremno. Od dolaska treniram intenzivno i jedva čekam priliku da debitujem", izjavio je Žander.

31-godišnji fufbaler kaže da zna da je praktično 20. Brazilac u Zvezdi do sada, ali da ne oseća pritisak zbog dobrih rezultata svojih prethodnika.

"Ne osećam pritisak zbog očekivanja javnosti ili prethodnog učinka mojih sunarodnika. Svako je igrač za sebe. Došao sam da osvojim titulu i spreman sam da preuzmem odgovornost. Poznajem Sašu Markovića, sjajan je igrač, bliski smo prijatelji i  pre dolaska u Beograd konsultovao sam se sa njim. Rekao mi je da je Zvezda odličan izbor i tek onda sam shvatio veličinu kluba u koji dolazim. Dugo poznajem i Tomanea, igrali smo u Tondeli zajedno. Radi se o sjajnom fudbaleru i siguran sam da će dati doprinos na putu do novih uspeha", kaže novi fudbaler crveno-belih.

Žander je peto pojačanje crveno-belih ovog leta.