Zaplenjeno 300 kg marihuane

|   Info
Pripadnici Službe za borbu protiv droga, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su pet osoba prilikom pokušaja primopredaje 300 kilograma marihuane, koju su transportovali kombijem na putu između Velikog Trnovca i sela Turije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Foto: FoNet/MUP

 

Izvor: FoNet

Uhapšeni su E. N. (50), M. A. (35), F. L. (29), B. S. (40) i A. T. (69), a prilikom pretresa prostorija i vozila koje su koristili pronađeno je 87 paketa marihuane, pripremljene za dalju prodaju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je danas razgovarao sa pripadnicima MUP koji su učestvovali u toj akciji, rekao je da su oni uspešnom akcijom zaplene droge u Velikom Trnovcu pokazali da ne postoji nijedno mesto, grad ili selo u Srbiji u kome se zakon ne primenjuje i ne sprovodi i da je zadat još jedan udarac mafiji.

"Srpska policija je pokazala da zakon važi u svakom delu naše zemlje i da niko neće moći da naše zakone zaobiđe i izbegne", istakao je  Vulin i poručio da Srbija nije i neće biti tržište marihuane, kao niti bilo koje druge droge, sigurno mesto za prodaju narkotika niti sigurno mesto za njihovu dalju distribuciju.