Zaprašivanje komaraca u Nišu

|   Info
Ukoliko budu nepovoljni vremenski uslovi, tretman se odlaže za naredni dan kada bude lepo vreme.


Izvor:Južne vesti

Na teritoriji svih pet niških opština još jednom će se prskati protiv komaraca, a iz firme Sanit M&M koja uništava ove insekte, upozoravaju građane da u vreme prskanja ne borave u delovima grada koji su pod tretmanom, kao i da ne izvode kućne ljubimce. Kako najavljuju, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, zaprašivaće u petak i subotu 7. i 8. septembra.

Prvog dana tretmana 7. septembra, od 5:30 do 9 sati prskaće se parkovi Svetog Save i Čair, na Trgu kralja Aleksandra, ulicama Nikole Pašića, Obilićev venac i Jovana Ristića. Komarce će uništavati i u starom parku pored Nišave, uređenom delu Keja Nišave - od Kamenog do mosta Mladosti. Zaprašivaće i delove pored reke sa gustom vegetacijom, dvorišta Saborne crkve i crkve Sveta Tri Jerarha u Brzom Brodu, kao i površine oko lokacije planirane za izgradnju hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

Na teritoriji Crvenog krsta u isto vreme prskaće se parkovi u Tvrđavi i ispred zgrade Univerziteta, uređeni deo Keja Nišave od Kamenog mosta do mosta Mladosti i Bulevar Nikole Tesle – akademsko naselje Stevan Sinđelić i Sarajevska ulica.

Od 17:30 do 20:30 istog dana, ekipe će biti na teritoriji Opštine Pantelej.

Prskaće izletišta kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, kod Vrežinskog bazena, sprudište kod vodozahvata JKP Naissus, dvorište Pantelejske crkve, dvorište Doma učenika u ulici Kosovke devojke, uređeni deo Keja Nišave od mosta Mladosti do ušća Jelašničke reke i drvoredi u ulicama II proleterske brigade, Knjaževačkoj, Pantelejskoj i Kosovke devojke – saopštavaju iz firme Sanit M&M.

Sutradan 8. septembra od 5:30 do 9 sati na teritoriji Medijane prskaće drvorede na Bulevaru Nemanjića, Zorana Đinđića, u Jovana Ristića, Voždovoj, Stevana Prvovenčanog, Ćirila i Metodija. Tretman će biti obavljen i na površinama: Trg 14. oktobar, Trg Pavla Stojkovića, ulice Prijezdina, Hajduk Veljkova, Ratka Vukićevića, Vizantijski Bulevar, Dragiše Cvetkovića, Sremska, Majakovskog, Nikole Pašića, Nade Tomić, Branka Krsmanovića, Pariske komune, Nikole Kopernika, Blagoja Parovića i Narodnih heroja.

U isto vreme zaprašivaće se i u Banji.

Centralni park u Niškoj Banji i drvored na šetalištu, park ispred hotela Zelengora i dvorište hrama Svetih vrača Kozme i Damjana u naselju Nikola Tesla – navode iz ovog preduzeća.

Istog dana od 17:30 do 20:30 zaprašivaće se površine u opštini Palilula - Spomen-park Bubanj, park kod Železničke stanice, potez oko Starog groblja, dvorište Svetinikolske crkve, delovi sa gustom vegetacijom na gradskim grobljima. Osim toga zaprašivaće se naselja Milka Protić, Delijski Vis i 9. maj, kao i drvoredi u ulicama Stanoja Bunuševca, Ljubomira Nikolića, Bulevar Šabana Bajramovića, Gabrovačka reka, Gabrovački put, Marina Držića. Uništvaće komarce i u Višegradskoj i Generala Šturma i na potezu između ulica Dimitrija Tucovića i Bubanjski heroji.

Iz preduzeća upozoravaju pčelare da u to vreme zaštite svoje insekte, a dodaju da se u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman odlaže da prvi naredni dan kada bude lepo vreme.

Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate Preduzeću Sanit M&M na telefone 018-258-019 i 018-243-876.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar