Zaštititi dečaka iz Zemuna

|   Info
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković pozvala je danas sve nadležne organe i službe da ispitaju sve okolnosti višemesečnog vršnjačkog nasilja sa kojim se suočava jedan trinaestogodišnjak iz škole "Rade Končar" u Zemunu.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti poziva i da se preduzmu neophodne mere, naročito posle upozorenja deteta da zbog onoga što trpi želi da se ubije.

Poverenica je istakla da je posebno zabrinjavajuća činjenica da, prema informacijama iz medija, dečak trpi nasilje zbog imovnog stanja zato što nema skupe patike, jer je bez oca, kao i na račun fizičkog izgleda i mentalnih sposobnosti.

Sve su to, upozorila je Brankica Janković, osnovi diskriminacije iz Zakona o zabrani diskriminacije.

Ona je ukazala da su ovakvi slučajevi ozbiljan alarm da se preduzmu sve mere za sistemsku prevenciju, jer kao odgovorno društvo ne smemo dozvoliti da se ijedno dete oseća ugoroženo, a naročito ne da pomišlja na najdrastičnije poteze, kao što je oduzimanje sopstvenog života.

Janković je istakla da je spremna da pruži svaku vrstu pomoći i podrške u okviru svoje nadležnosti.

Neophodno je da svi damo svoj maksimum kako bismo prevenirali brojne društvene probleme koji nastaju kao posledica vršnjačkog nasilja, poručila je poverenica.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar